Blog

Szerettük volna, ha a Rovienne Pszichológiai Központban modern és korszerű eljárásokkal tudunk a fejlődni, gyógyulni vágyók szolgálatára lenni a klasszikus pszichológusi ellátási formák mellett. Több forrásból is tájékozódtunk, és végül a neurofeedback mellett tettük le a voksunkat.

Tavaszi láz

2024.03.16

Kedves tavaszvárók, jó hírrel szolgálhatunk: itt a tavasz, végérvényesen.

Ha párkapcsolatról van szó, sokszor kapásból a negatívumokra tereljük a figyelmünket, pedig a másik oldallal is érdemes tisztába lennünk, hogy mégis mi az ami jól működik, mi tart minket az adott kapcsolatban. Természetesen fontos felismerni az egyértelmű piros jelzéseket, hiszek ezek mondják meg, hogy mikor kell kilépnünk, vagy segítséget kérnünk....

Ha logopédiáról esik szó, általában a gyermekkorban jelentkező problémák jutnak először eszünkbe. Pedig a logopédus nem csak ezzel a korosztállyal foglalkozik. Sokszor más élmény is lehet felnőttként szakember segítségét kérni, saját kellő motivációval rendelkezve.

Blogbejegyzésünkben szeretnénk egy rendkívül fontos témát érinteni, mégpedig a felnőttkori ADHD-t. Az ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) egy olyan neurológiai rendellenesség, amely sok ember életét érinti, azonban a diagnózis felállítása és a megfelelő támogatás megszerzése nem mindig egyszerű.

Sokszor a felnőtteknek is nehéz saját problémáikat reflektíven körbejárni, a gyerekek életkorukból fakadóan erre még csak korlátozottan képesek, ezért különféle tünetek beszélnek helyettük a nehézségeikről.

Minden 4. várandósság veszteséggel végződik. Szinte hihetetlen felfogni ezt a statisztika adatot. Ha jobban belegondolunk, biztosan van egy ismerősünk, aki érintett a perinatális veszteségben. A várandósság alatti veszteséghez soroljuk a korai, középidős spontán vagy művi vetélést, és a késői magzati és a születést követő 30 napon belüli...

Október 10. a lelki egészség világnapja, amely egy remek lehetőség annak áttekintésére, mit is tehetünk mentális jóllétünk fejlesztésére, megőrzésére.

Blogbejegyzésünkben pár olyan kérdést járunk körbe, amelyek a legtöbbször felmerülnek, ha a pszichológusokról esik szó.